definitie dexonline agentură | dictionar online dex.3dglow.com

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Ce inseamna agentură? - Definitie Dictionar Online pentru agentură - dex online


AGENTÚRĂ, agenturi, s. f. 1. Casă de afaceri, în țările capitaliste, condusă de un agent (1); totalitatea afacerilor efectuate de o astfel de casă; agenție. 2. Grupare aflată în slujba intereselor unui stat străin sau a unor cercuri financiare ori politice străine, care întreprinde acțiuni de spionaj și urmărește subordonarea economico-politică a statului în care acționează. – Din germ. Agentur.

AGENTÚRĂ s.f. 1. Serviciu de informare, de spionaj aflat în slujba unui stat străin, a unor grupuri financiare sau politice străine. 2. Casă de afaceri în țările capitaliste, condusă de un agent (1); Afacerile efectuate de o astfel de casă; agenție. [Var. aghentură s.f. / < germ. Agentur].

AGENTÚRĂ s. f. 1. serviciu de informare, de spionaj în slujba unui stat străin, a unor interese străine. 2. casă de afaceri condusă de un agent (1); afacerile efectuate; agenție. (< germ. Agentur)

AGENTÚRĂ, agenturi, s. f. 1. Casă de afaceri în țările capitaliste, condusă de un agent (1); totalitatea afacerilor efectuate de o astfel de casă. 2. Grupare aflată în slujba intereselor unui stat străin sau a unor cercuri financiare ori politice străine, care întreprinde acțiuni de spionaj și urmărește subordonarea economico-politică a statului în care acționează. – Germ. Agentur.

*agentúră f. (germ. agentur). Agență, agenție (calitatea de agent orĭ de mijlocitor comercial).

AGENTÚRĂ, agenturi, s. f. 1. Casă de comerț condusă de un agent (1); totalitatea afacerilor efectuate de o astfel de casă; agenție. 2. Grupare din interiorul unui stat, unui partid etc., aflată în slujba unor forțe străine. – Din germ. Agentur.