definitie dexonline adițional | dictionar online dex.3dglow.com

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Ce inseamna adițional? - Definitie Dictionar Online pentru adițional - dex online


ADIȚIONÁL, -Ă, adiționali, -e, adj. Care se adaugă sau care trebuie adăugat. Taxe adiționale. Act adițional. [Pr.: -ți-o-] – Din fr. additionnel.

ADIȚIONÁL, -Ă adj. Adăugat ca supliment la urmă. [Pron. -ți-o-. / cf. fr. additionnel].

ADIȚIONÁL, -Ă I. adj. 1. care reprezintă un adaos; suplimentar; supranumerar. 2. (chim.) de adiție. II. s. f. convorbire telefonică suplimentară față de convorbirile incluse în preț. (< fr. additionnel)

ADIȚIONÁL, -Ă, adiționali, -e, adj. Care se adaugă la urmă ca supliment. Taxe adiționale. [Pr.: -ți-o-] – După fr. additionnel.

adițională, adiționale s. f. convorbire telefonică neinclusă în numărul de impulsuri stipulat de furnizorii de servicii telefonice în abonamentul lunar al unui client

adiționálă (convorbire) (-ți-o-) s. f., g.-d. art. adiționálei; pl. adiționále

ADIȚIONÁL, -Ă, adiționali, -e, adj. Care se adaugă sau care trebuie adăugat. Taxe adiționale. Act adițional.Convorbire adițională (și substantivat, f.) = convorbire telefonică suplimentară în raport cu numărul de convorbiri incluse în prețul fix al abonamentului. [Pr.: -ți-o-] – Din fr. additionnel.

*adiționál, -ă adj. (d. adițiune; fr. additionnel). De adițiune, adăugat: articul [!] adițional.